OVER MAARTEN
Ik werk als concept designer in Design Sprints en als UX designer voor designbureau's.

Ik hou van een complex probleem omzetten in een simpele oplossing. Van het aha-moment wat dan bij de klant opkomt als die doorheeft dat meer features niet altijd beter is. En hoe visueel design het concept karakter kan geven. En vooral: hoe een digitaal product een eindgebruiker écht kan helpen.

Wat voor type producten ik het liefst maak lees je in Waarom ik verliefd ben op de metafoor van het telraam. Bij het samenwerken met klanten probeer ik zoveel mogelijk creativiteit uit een 'black box' te halen. Het is een proces wat elke deelnemer kan snappen. Lees bijvoorbeeld waarom ik een hekel heb aan lukrake ideetjes.

In de afgelopen twaalf jaar heb ik gewerkt als freelancer, als werknemer en ben ik de helft geweest van een creatief-duo-studio.
FOCUS
Concept Ontwikkeling
Het bedenken en ontwerpen van interactieve concepten.

UI/UX DESIGN
Combineren van interactie ontwerp en visueel ontwerp
BRANDING
Met veel liefde vaak gedaan. Bij merken hun eigen karakter naar boven krijgen en deze benadrukken in een design system, tone of voice en logo.

STRATEGY
‍Conceptontwikkeling vanuit een een bigger picture met oog voor de verschillende stakeholders

ART-DIRECTION
‍Conceptbegeleiding en bewaking tijdens het bouwproces

UX WRITING
Per ongeluk. Als ontwerper zie ik vaak mijn ‘placeholder’ tekst terug komen online

UX TESTING
Het testen van een prototype met echte gebruikers. Testscript schrijven, interviewen, patronen herkenen.

Prototyping
Snel een concept interactief en visueel maken (in bijv. inVision), eventueel met animatie via bijv. Principle.

OOK LEUK
TALKS & WORKSHOPS
In 2018 gaf ik met Qikker een workshop Design Sprint aan Greenchoice.  Met Cooktus stonden we op de buhne bij Pecha Kucha Amsterdam, What's up van Pakhuis de Zwijger, Infographic Conference en De Mus Amsterdam. In 2016 gaven Fabian Valkenberg en ik workshops Ideation aan The Capitals en Cohn & Wolfe.
PRIJZEN & PUBLICATIES
Ik Mis Je ontving Dutch Interactive Awards nominaties voor Content en voor Community in 2017. Alda Events en Maestro Music ontvingen Awwwards Honorable Mentions in 2018. Simavi was in 2016 genomineerd voor Website Van Het Jaar in de categorie Goede Doelen. De Janssen & Valkenberg website was Adobe Website Of The Month in Augustus 2016. Ikzelf was Member Of The Month by A Lab in september 2016. Cookographic (voorloper Cooktus) ontving de eerste en enige eervolle vermelding bij de Infographic Jaarprijs 2013.


De poster van Janssen & Valkenberg is gepubliceerd in de boeken Flaunt, Look at Me!-New Poster Design en Good Idea 4. Cooktus heeft o.a media-aandacht gekregen van Flow Magazine, RTL Nieuws, Bright en Publish.


Allemaal leuk, maar niets gaat boven directe feedback van eindgebruikers en klanten:

"Dit bespaart mij een uur tijd per dag, zodat ik echt kan focussen op lesgeven"
aldus een enthousiaste leraar

"Design Sprint van Champions League niveau"
volgens een productowner na een weekje met GoWeekly