Ik werk als concept designer in Design Sprints en als UX designer voor designbureau's. Werk vanuit Das Studio Amsterdam. Neem contact via info@maartenjanssen.nl of 06-26980180

Ik hou van een complex probleem omzetten in een simpele oplossing. Van het aha-moment wat dan bij de klant opkomt als die doorheeft dat meer features niet altijd beter is. En hoe visueel design het concept karakter kan geven. En vooral: hoe een digitaal product een eindgebruiker écht kan helpen.

Bij het samenwerken met klanten probeer ik zoveel mogelijk creativiteit uit een 'black box' te halen. Het is een proces wat elke deelnemer kan snappen. Lees bijvoorbeeld waarom ik een hekel heb aan lukrake ideetjes.

In de afgelopen vijftien jaar heb ik gewerkt als freelancer, als werknemer en ben ik de helft geweest van een creatief-duo-studio.FOCUS
Concept Ontwikkeling
Het bedenken en ontwerpen van interactieve concepten.

UI/UX DESIGN
Combineren van interactie ontwerp en visueel ontwerp
BRANDING
Met veel liefde vaak gedaan. Bij merken hun eigen karakter naar boven krijgen en deze benadrukken in een design system, tone of voice en logo.

STRATEGY
‍Conceptontwikkeling vanuit een een bigger picture met oog voor de verschillende stakeholders

ART-DIRECTION
‍Conceptbegeleiding en bewaking tijdens het bouwproces

UX WRITING
Per ongeluk. Als ontwerper zie ik vaak mijn ‘placeholder’ tekst terug komen online

UX TESTING
Het testen van een prototype met echte gebruikers. Testscript schrijven, interviewen, patronen herkenen.

Prototyping
Snel een concept interactief en visueel maken (in bijv. inVision), eventueel met animatie via bijv. Principle.

OOK LEUK
TALKS & WORKSHOPS
In 2021 was is spreker op UX Health over mijn rol als ontwerper bij cognitieve gedragstherapie app Limbic.ai. In 2018 gaf ik met Qikker een workshop Design Sprint aan Greenchoice.  Met Cooktus stonden we op de buhne bij Pecha Kucha Amsterdam, What's up design-talkshow van Pakhuis de Zwijger, Infographic Conference en De Mus Amsterdam. In 2016 gaven Fabian Valkenberg en ik workshops Ideation aan The Capitals en Cohn & Wolfe.

(BIJNA TE) MOOIE WOORDEN

"Maarten is een doener én denker. En voor mij zijn dat de beste ontwerpers. Wat ik zo leuk vind is niet alleen zijn hands-on skills, maar ook zijn originele ideeën en invalshoeken - lees zijn blog er maar eens op na! Een ontwerper die uitstekend kan communiceren dus. En met zijn open en toegankelijke persoonlijkheid kan hij mensen snel op hun gemak stellen en meenemen in zijn werk."
Patrick L. Sanwikarja — ux director at Fabrique

"Maarten heeft het unieke talent om tijdens een creatieve sessie de meest heldere vertaling te maken van zowel de ideeën van anderen als zijn eigen ideeën. Daarmee heeft hij al aan de voet gestaan van een aantal krachtige en bepalende innovaties bij GoodHabitz. De intuïtieve user experience waar Maarten voor kan zorgen en de snelle manier waarop hij gevoel en strategie samenbrengt in een voorstel, maakt dat het innovatieteam bij GoodHabitz graag met hem samenwerkt."
Joost Moerdijk — Creative Director Innovation & Product Development

"Het is een plezier om te werken met Maarten. Een ervaren allround digitaal ontwerper en aanrader voor UX en product design projecten. Hij is volledig betrokken, denkt graag strategisch mee en brengt creatief perspectief. Specifiek sterk in het ontwikkelen van concepten en prototypes. Bij Digital Natives hebben we samen in een serie design sprints een volledig nieuw product ontworpen en getest. Ik hoop dat er snel nieuwe samenwerkingen volgen."
Elmar Kruitwagen — Head of Design & Art Director at Digital Natives
"Maarten created different beautiful, quick and seamless prototypes for us by taking a human-centered approach in bringing to life the ideas of our clients. During workshops he encourages people to take bold steps while keeping the ux simple and clean, a killer combination."
Ivo Steenbergen — Director of Ideation at oneUp

"I've had the chance to work with Maarten for a few months when he swapped his house in Amsterdam for a short stay in Antwerp. We collaborated on client projects where Maarten showed his senior skills in strategic, concepting and (UX) design tracks. Maarten is an honest, open and really genuine guy. And let's be honest... we want all want that on our team, right?"
Thomas Rypens — Digital Team Lead at Made Design & Innovation Antwerp

"Maarten is een zeer creatieve designer, een concept denker die grote lijnen snel kan doorvertalen in concrete visualisatie. De afgelopen jaren heb ik met Go Weekly vaak met Maarten gewerkt tijdens Design Sprints. Een zeer waardevolle toevoeging aan het team. Zowel tijdens de ideation fase, prototyping als de validatie met gebruikers. Prettig om mee samen te werken, een absolute aanrader!"
Maarten van den Heuvel — Managing Partner at GoWeekly

PRIJZEN & PUBLICATIES
Ik Mis Je ontving Dutch Interactive Awards nominaties voor Content en voor Community in 2017. Thiemo ontvingen de GOLDEN Lovie Award. Alda Events en Maestro Music ontvingen Awwwards Honorable Mentions in 2018. Simavi was in 2016 genomineerd voor Website Van Het Jaar in de categorie Goede Doelen. De Janssen & Valkenberg website was Adobe Website Of The Month in Augustus 2016. Ikzelf was Member Of The Month by A Lab in september 2016. Cookographic (voorloper Cooktus) ontving de eerste en enige eervolle vermelding bij de Infographic Jaarprijs 2013.


De poster van Janssen & Valkenberg is gepubliceerd in de boeken Flaunt, Look at Me!-New Poster Design en Good Idea 4. Cooktus heeft o.a media-aandacht gekregen van Flow Magazine, RTL Nieuws, Bright en Publish.


Allemaal leuk, maar niets gaat boven directe feedback van eindgebruikers en klanten:

"Dit bespaart mij een uur tijd per dag, zodat ik echt kan focussen op lesgeven"
aldus een enthousiaste leraar

"Design Sprint van Champions League niveau"
volgens een productowner na een weekje met GoWeekly